|
Forum Parafialne Forum Parafii pw. Âśw. Zygmunta i Âśw. Jadwigi w KĂŞdzierzynie-KoÂźlu |
 |
ÂŻycie Parafii - Nieaktualizowane ogÂłoszenia parafialne
Andy - 2010-11-23, 07:51 Temat postu: Nieaktualizowane ogÂłoszenia parafialne Przykro, Âże nikomu z Wielebnych nie chce siĂŞ juÂż aktualizowaĂŚ strony internetowej parafii. Rozumiem, Âże jest to forma protestu przeciwko czemuÂś. Jest to jednak takÂże wyraz lekcewaÂżenia parafian i mentalnoÂści "ksiÂądz od 7 do 15". Szkoda...
Ks. Krzysztof - 2010-11-27, 11:18
MyÂślĂŞ Âże wpis troszkĂŞ niesprawiedliwy, ale PRZEPRASZAM!!!
Stefan - 2010-11-27, 23:11 Temat postu: ??? Czy ja mam przewidzenia, czy na stronie naszej parafii, w dziale OgÂłoszenia, sÂą ogÂłoszenia z Parafia PodwyÂższenia KrzyÂża Âśw. w Pokoju?!
www.parafiapokoj.pl
Ks. Krzysztof - 2010-11-28, 16:17
To nie przewidzenia - pojawi³ siê b³¹d, ju¿ nad tym pracujemy.
Stefan - 2011-01-06, 20:38
Ks. Krzysztof napisał/a: | MyÂślĂŞ Âże wpis troszkĂŞ niesprawiedliwy, ale PRZEPRASZAM!!! |
Stefan - 2011-02-07, 22:08
Ks. Krzysztof napisał/a: | MyÂślĂŞ Âże wpis troszkĂŞ niesprawiedliwy, ale PRZEPRASZAM!!! |
figlarka - 2011-02-08, 21:07
Czsem ciê¿ko jest wszystko zrobiÌ na czas.Ksiê¿a te¿ maj¹ ró¿ne sprawy niedotycz¹ce tylko parafii,ale swojego ¿ycia prywatnego.Te¿ s¹ ludŸmi i te¿ maj¹ swoje problemy.
Uwa¿am,¿e wyjœcie z tez¹ o lekcewazeniu parafian jest bardzo pszesadzona.Nasi ksiê¿a i tak bardzo interesuj¹ siê sprawami i parafianmai,organizuj¹ wiele wyjazdów tak samo dla starszych jak i dla m³odzie¿y,a zawsze jest okres gorszy,w którym rekonwalescencja i cisza jest wa¿na.Wtedy trzeba odpocz¹Ì...Mo¿e warto uwa¿aÌ na s³owa,bo s³owa czasem bardzo rani¹,a my nie wiemy jaki jest prawdziwy powód zaleg³oœci w aktualnoœciach.l
Stefan - 2011-02-08, 22:38
Ju¿ w innym wpisie zauwa¿y³em, ¿e ksi¹dz Krzysztof nie musi i nie powinien wszystko sam robiÌ! Jest wiele rozwi¹zaù problemu, wystarczy je znaleŸÌ.
W naszej parafii jest trzech ksiĂŞÂży wikarych. StronÂą dodatkowo zajmujÂą siĂŞ, poza ksiĂŞdzem Krzysztofem, jeszcze trzy osoby.
Zeskanowanie "Dobrej Nowiny", która dostêpna jest ju¿ w sobotê po po³udniu (na wieczorn¹ Mszê œw.) oraz wyodrêbnienie z niej "Og³oszeù" mo¿e zaj¹Ì raptem 10 minut. Wstawienie na stronê kolejne 5 minut. Raptem 15 minut.
Raptem 15 minut pomiĂŞdzy sobotnim popoÂłudniem, a powiedzmy wieczorem w poniedziaÂłek, Âżeby byÂły na naszej stronie parafialnej umieszczone w miarĂŞ przyzwoitym terminie. MoÂże warto pomyÂśleĂŚ o poszukaniu pomocy wÂśrĂłd marianek, starszych ministrantĂłw lub lektorĂłw. W tym przypadku chodziÂłoby tylko o zamieszczanie na czas "Dobrej Nowiny" i "OgÂłoszeĂą".
Wiem, Âże na "DobrÂą NowinĂŞ" i "OgÂłoszenia" czekajÂą ci, ktĂłrzy mieszkajÂą poza KoÂźlem (szczegĂłlnie przebywajÂący za granicÂą) i bywajÂący w naszej parafii od czasu do czasu.
JeÂżeli juÂż tĂŞ naszÂą stronĂŞ mamy, to niech bĂŞdzie ona przynajmniej aktualna.
Bo aktywnoœÌ 156 u¿ytkowników jest, poza kilkoma osobami, ... niewidoczna (chcia³em u¿yÌ ³adnego s³owa, a nie dosadnego).
x. SÂławek - 2011-02-19, 09:49 Temat postu: Re: Nieaktualizowane ogÂłoszenia parafialne
Andy napisał/a: | Przykro, Âże nikomu z Wielebnych nie chce siĂŞ juÂż aktualizowaĂŚ strony internetowej parafii. Rozumiem, Âże jest to forma protestu przeciwko czemuÂś. Jest to jednak takÂże wyraz lekcewaÂżenia parafian i mentalnoÂści "ksiÂądz od 7 do 15". Szkoda... | Nie moÂżna powiedzieĂŚ nikomu z Wielebnych siĂŞ nie chce, na stronie moÂżna odnaleŸÌ odpowiedz... np. w dziale ró¿noÂści (czyt. redakcja).
Jak w koĂącu udaÂło mi zalogowaĂŚ tutaj to polecam stronĂŞ www.nasza-wiara.pl/kozle
Stefan - 2011-02-19, 17:28
Ksiê¿e S³awku, mówimy (piszemy) o dwóch ró¿nych sprawach.
Strona "Naszej Wiary" jest nam znana, ale s¹ tam tylko zak³adki do wspólnot parafialnych, a nie ma tego wszystkiego, co mamy na NASZEJ stronie parafialnej (w³¹cznie z Dobr¹ Nowin¹ i Og³oszeniami parafialnymi).
CzêœÌ z nas, zarejestrowanych tu u¿ytkowników, nie nale¿y do Marianek, Ministrantów, nie jest m³odzie¿¹ (choÌ duchem czuj¹cy siê m³odo), nie jest Nadzwyczajnymi Szafarzami Komunii Œwiêtej z KoŸla.
Szkoda, ¿e NASZA strona parafialna "umiera" z bardzo prostego, nie wymagaj¹cego wysi³ku i nak³adów, powodu. A moim zdaniem pomaga³a wielu z nas zrozumieÌ rzeczy, o których by³o tyle dyskusji, sporów. Pozwala³a nam mówiÌ o sprawach naszych parafialnych, przeczytaÌ wartoœciowe pozycje, ogl¹dn¹Ì sfilmowane utwory, pos³uchaÌ nagraù.
Ja osobiÂście czujĂŞ siĂŞ zdoÂłowany, bo zachwalaÂłem NASZÂĄ stronĂŞ wszystkim obecnym i byÂłym mieszkaĂącom KoÂźla, a juÂż od jakiegoÂś czasu przyjmujĂŞ ich sÂłuszne uwagi o nieaktualizowanych zakÂładkach. Przykro, szkoda.
x. SÂławek - 2011-02-20, 00:08
ja te¿ ubolewam ale nie mogê nic z tym zrobiÌ, jak napisa³em wy¿ej. Dlatego zosta³a mi nw gdzie mogê coœ zadzia³aÌ... i próbuje zachêcaÌ do tego portalu na ró¿ne sposoby.
Stefan - 2011-05-04, 12:59
Fantastycznie!
Aktualne strony parafialne - a nie zatrzymane w poÂłowie Wielkiego Postu!
Aktualne OgÂłoszenia parafialne.
W Galerii zdjĂŞĂŚ tegoroczne zdjĂŞcia Grobu Pana Jezusa w naszych koÂścioÂłach. ZdjĂŞcia z tegorocznej Pierwszej Komunii ÂŚwiĂŞtej.
AktualnoÂści poÂświĂŞcone beatyfikacji Ojca ÂŚwiĂŞtego Jana PawÂła II.
W aktualnoÂściach wzmianka o liturgicznej uroczystoÂści NMP KrĂłlowej Polski przypadajÂącej 3 maja.
Pobieralnia uzupeÂłniona DobrÂą NowinÂą.
Do posÂłuchania utwĂłr w wykonaniu Scholi ÂśpiewajÂącej na mszach „mÂłodzieÂżowych” w koÂściele WniebowziĂŞcia NMP.
Na Forum wrze dyskusja.
I ….. obudziÂłem siĂŞ.
Stefan - 2012-12-06, 20:11
Ciekawy jestem, czy KsiÂądz Proboszcz zaglÂąda na to nasze „martwe” Forum?
PrzydaÂłaby siĂŞ jakaÂś reanimacja, bo niedÂługo po otwarciu naszej strony parafialnej bĂŞdziemy widzieĂŚ jakieÂś pajĂŞczyny i zbutwienia.
Pozdrawiam wszystkich smutnych i zawiedzionych.
figlarka - 2012-12-21, 22:30
Forum tworzymy my,forumowicz, wiĂŞc moÂże warto abyÂśmy to my siĂŞ postarali jeÂśli ono dla nas umiera i byÂśmy to my je rozwijali, a nie zastanawiali siĂŞ czy ksiĂŞÂża to widzÂą. nie wszystko naleÂży do nich. My jako parafianie jesteÂśmy bardzo waÂżnÂą czĂŞÂściÂą tego KoÂścioÂła. O tym nikt z nas nie moÂże zapomnieĂŚ.
A korzystajÂąc z okazji ÂżyczĂŞ wszystkim dobrych i spokojnych ÂświÂąt. Niech maÂły Jezus kaÂżdego dnia rodzi siĂŞ w waszych sercach :)
Andy - 2013-01-05, 17:49
Nasza figlarka jest poboÂżniejsza niÂż PapieÂż i zawsze poddana KoÂścioÂłowi. Nie myÂśli nawet o odstÂąpieniu o krok od tego, co powinno siĂŞ podobaĂŚ ks. biskupowi i ks. proboszczowi. Niewiele jest takich osĂłb i dlatego kaÂżda cenna!
Stefan - 2013-01-06, 19:58
No i masz babo placek, jak moÂżna kogoÂś poprzeĂŚ, jak oboje interlokutorzy majÂą racjĂŞ.
Forum, to dyskusja miĂŞdzy nami, zarejestrowanymi uÂżytkownikami. Poza ogĂłlnymi hasÂłami, stworzonymi przez Administratora, to my sami tworzymy tematy i …
No wÂłaÂśnie, powinniÂśmy oczekiwaĂŚ, Âże kilkanaÂście osĂłb wypowie siĂŞ, sprowokuje do wypowiedzi, pochwaÂły czy krytyki omawianego tematu. Oczekujemy takÂże, Âże w sprawach dotyczÂących Parafii, Wiary i KoÂścioÂła czy Naszego miejsca w KoÂściele WSPOMOGÂĄ nas NASI kapÂłani.
I po raz kolejny podkreÂślam, Âże nie oczekujĂŞ zabierania gÂłosu przez ksiĂŞdza SÂławomira, ktĂłry odpowiada za „treœÌ” na Forum i za aktualizacje strony parafialnej.
OczekujĂŞ zabierania gÂłosu przez naszych Pasterzy. I to tylko w sprawach, w ktĂłrych sami nie dajemy sobie rady. PrzecieÂż nie pozjadaliÂśmy wszystkich mÂądroÂści i rozumĂłw. Zaproponowanie przez ktĂłregoÂś z ksiĂŞÂży tematu dyskusji i pomoc w jego rozwijaniu, moÂże byĂŚ skutecznym narzĂŞdziem w znalezieniu tematu niedzielnego „kazania” zwanego homiliÂą.
Ale jak zawsze, trzeba chcieĂŚ chcieĂŚ (jak powiada klasyk).
Andy - 2013-01-06, 20:19
Nasi kapÂłani nie zabiorÂą gÂłosu przed proboszczem. A proboszcz nie czyta forum lub nie chce siĂŞ wypowiedzieĂŚ na nim. W obu przypadkach jest to dziwne.
Andy - 2013-05-03, 08:21 Temat postu: Nova monachomachia Ja rozumiem, PoboÂżni Ojcowie, Âże jest walka na plebanii i nowa monachomachia dzieje siĂŞ na naszych oczach, ale jednak ogÂłoszenia parafialne moÂżna by aktualizowaĂŚ od czasu do czasu. ChcĂŞ sprawdziĂŚ, kiedy sÂą Msze Âśw. 3 maja, a tam rozkÂład jazdy z 21 kwietnia... No haĂąba po prostu!
O zakoĂączenie wojny WikusiĂłw z Probim - prosimy CiĂŞ, Panie....
orlando - 2013-06-08, 17:36
Z tego, co sÂłyszĂŞ wojna zakoĂączona.
Andy - 2013-06-08, 17:49
Mam przeciwne zdanie na ten temat. Ale fakt jest faktem, proboszcz odchodzi. WedÂług mnie to dobrze. Tutaj potrzebny czÂłowiek nieco innego pokroju.
sen - 2013-06-13, 14:01 Temat postu: Re: Nova monachomachia
Andy napisał/a: | Ja rozumiem, PoboÂżni Ojcowie, Âże jest walka na plebanii i nowa monachomachia dzieje siĂŞ na naszych oczach, ale jednak ogÂłoszenia parafialne moÂżna by aktualizowaĂŚ od czasu do czasu. ChcĂŞ sprawdziĂŚ, kiedy sÂą Msze Âśw. 3 maja, a tam rozkÂład jazdy z 21 kwietnia... No haĂąba po prostu!
O zakoĂączenie wojny WikusiĂłw z Probim - prosimy CiĂŞ, Panie.... |
CUD, prawdÂą jest co pisze Andy powyÂżej, dzisiaj w archiwyum ogÂłoszeĂą parafialnych zauwaÂżyÂłam ogÂłoszenia ktĂłrych nie byÂło wczeÂśniej , teÂż mnie interesowaÂł 3 maja i wtedy go nie byÂło
Andy - 2013-06-13, 14:11
To by³o pewnie jedno z pól bezlitosnej walki wikusiów z probim. I vice versa, oczywiœcie. Teraz jest ju¿ po wojnie i mo¿e og³oszenia siê poka¿¹. Ale nie postawi³bym za to funta k³aków, szczerze mówi¹c....
sen - 2013-07-21, 15:13
Halo, tu niczemu niewinni parafianie , czy jest szansa na bie¿¹ce aktualizowanie og³oszeù , Proboszcza nie ma, wiêc nie ma (chyba ) ju¿ powodu do toczenia wojny podjazdowej, gdyby ktokolwiek z nas tak wykonywa³ swoje obowi¹zki w pracy to dawno zosta³by klientem PUP
Stefan - 2013-07-23, 19:14
MoÂże nastĂŞpny wikary, opiekujÂący siĂŞ stronÂą www naszej parafii, da siĂŞ przekonaĂŚ do argumentu, Âże przynajmniej „OgÂłoszenia parafialne” MUSZÂĄ byĂŚ aktualizowano w kaÂżdym tygodniu przez caÂły rok, bo od Boga wakacji nie ma.
SzczegĂłlnie w okresie wakacji i wszelkich dni ÂświÂątecznych i ferii przyjeÂżdÂżajÂą nasi dawni parafianie zza granicy lub wracajÂą na te dni odpoczynku nasi parafianie pracujÂący i uczÂący siĂŞ poza KoÂźlem.
„Dobra Nowina” najczĂŞÂściej w tygodniu jest niedostĂŞpna, a dostĂŞpnoœÌ jej na naszej stronie uÂłatwi udziaÂł w Mszach ÂŚw. i uroczystoÂściach przyjezdnym.
Przypominam, Âże juÂż proponowaÂłem, aby drugi ksiÂądz wikary lub inna zaufana osoba mogÂły umieszczaĂŚ w zastĂŞpstwie „OgÂłoszenia” na bie¿¹co.
http://www.opoka.org.pl/b...08_wakacje.html
orlando - 2013-07-27, 18:16
sen napisał/a: | Halo, tu niczemu niewinni parafianie , czy jest szansa na bie¿¹ce aktualizowanie ogÂłoszeĂą , Proboszcza nie ma, wiĂŞc nie ma (chyba ) juÂż powodu do toczenia wojny podjazdowej, gdyby ktokolwiek z nas tak wykonywaÂł swoje obowiÂązki w pracy to dawno zostaÂłby klientem PUP |
No wÂłaÂśnie, niczemu niewinni parafianie nie mogÂą siĂŞ nawet wyspowiadaĂŚ . DziÂś miaÂła byĂŚ spowiedÂź o godzinie 17. W koÂściele byÂła masa ludzi, zabrakÂło niestety ksiĂŞdza. Na nas teÂż siĂŞ wszyscy obrazili? Smutne to wszystko. Dobrze, Âże sÂą inne koÂścioÂły w K-K.
Stefan - 2013-10-20, 14:46
Szkoda, Âże nie nastÂąpiÂła reaktywacja naszego forum, mimo zmian wÂśrĂłd ksiĂŞÂży.
Brakuje na przykÂład informacji w „AktualnoÂściach” i zdjĂŞĂŚ z naszych uroczystoÂści i procesji. Tym bardziej, Âże nasza strona parafialna odwiedzana jest takÂże przez byÂłych i obecnych parafian przebywajÂących za granicÂą.
CiÂąg³¹ bolÂączkÂą sÂą caÂły czas „OgÂłoszenia”, ukazujÂące siĂŞ z opóŸnieniem i brak w „Pobieralni” naszej „Dobrej Nowiny” (takÂże ze wskazaniem na potrzeby byÂłych i obecnych parafian przebywajÂących za granicÂą).
By³y wczeœniej sk³adane ró¿ne propozycje, aby temu zaradziÌ. Ale po obietnicach sk³adanych przez poprzednich wikarych efektu poprawy do dzisiaj nie mamy.
Andy - 2013-10-25, 10:50
PonoĂŚ Proboszcz interesuje siĂŞ forum. Ja tego specjalnie nie widzĂŞ, ale moÂże tak jest.
Stefan - 2014-06-27, 13:09
Z Og³oszeniami wszystko po staremu, bo albo z opóŸnieniem, albo ich wcale nie ma.
Natomiast o intencjach mszalnych (w ramach Dobrej Nowiny), to juÂż tylko wspomnienia pozostaÂły.
ÂŻal w sercu, gdy oglÂąda siĂŞ strony internetowe parafii, nawet z naszego Dekanatu, uzupeÂłniane aktualnymi galeriami zdjĂŞciowymi i notatkami o wydarzeniach ich dotyczÂącymi. A u nas na Forum najwyÂżej kilka osĂłb w miesiÂącu siĂŞ wypowiada.
proboszcz - 2014-07-19, 09:55
Proszê "zagl¹dn¹Ì" do archiwum og³oszeù, tam wszystko jest. Struktura strony jest taka, ¿e widaÌ ostatnie wiadomoœci. Z uwagi na wakacje, og³oszenia zosta³y dodane szybciej, ale niestety trzeba je zobaczyÌ w archiwum.
ZalegÂłe zdjĂŞcia teÂż siĂŞ kiedyÂś pojawiÂą.
Stefan - 2014-07-19, 11:49
Szanowny ksiĂŞÂże Proboszczu!
ProszĂŞ popatrzeĂŚ na datĂŞ mojego poprzedniego wpisu.
MĂłj wpis dotyczyÂł zdarzeĂą sprzed 27 czerwca!
Cieszê siê, a przypuszczam, ¿e wywo³a ona tak¿e radoœÌ naszych parafian przebywaj¹cych poza granicami naszej parafii i kraju, z informacji o pojawieniu siê w przysz³oœci zdjêÌ z ¿ycia naszej Wspólnoty.
SzczêœÌ Bo¿e.
|
|