Forum Parafialne
Forum Parafii pw. Âśw. Zygmunta i Âśw. Jadwigi w KĂŞdzierzynie-KoÂźlu

ÂŻycie Parafii - Czy KsiÂądz Krzysztof Âżegna siĂŞ z naszÂą ParafiÂą?

Stefan - 2011-08-18, 22:59
Temat postu: Czy KsiÂądz Krzysztof Âżegna siĂŞ z naszÂą ParafiÂą?
JeÂżeli jest prawdÂą to, co KsiÂądz Krzysztof napisaÂł na swoim blogu, to jest mi smutno. :cry:
ÂŻyczĂŞ KsiĂŞdzu, jako kapÂłanowi, najÂłatwiejszej parafii w diecezji. Ale jako kaznodziei ÂżyczĂŞ ksiĂŞdzu najgorszej (pod wzglĂŞdem religijnym oczywiÂście) parafii w diecezji. :lol:
Bo, z wielu rzeczy, to najbardziej bĂŞdzie brakowaĂŚ mi ksiĂŞÂżych kazaĂą. Rzeczowych, trafiajÂących nie tylko do serca, ale i do duszy. ZmuszajÂących do przemyÂśleĂą i refleksji. PrzecieÂż KsiÂądz jest dopiero 5 lat kapÂłanem, a gÂłoszonego SÂłowa BoÂżego mogÂą KsiĂŞdzu zazdroÂściĂŚ kapÂłani z kilkunasto- , a nawet kilkudziesiĂŞcioletnim staÂżem. I z tak gÂłoszonym SÂłowem BoÂżym bĂŞdzie KsiÂądz trafiaÂł do tych, ktĂłrzy potrzebujÂą pomocy.
No i oczywiÂście bĂŞdzie brakowaÂło „sÂłyszalnoÂści”. Nie musieliÂśmy nastawiaĂŚ ucha, Âżeby usÂłyszeĂŚ i zrozumieĂŚ KsiĂŞdza Âśpiew i wypowiedzi.
DziĂŞkujĂŞ takÂże za ministrantĂłw i lektorĂłw, ktĂłrych za KsiĂŞdza kadencji nie brakuje.
I dziĂŞkujĂŞ za stronĂŞ parafialnÂą w Internecie. Wiem, Âże brak czasu, chĂŞci i zwykÂłe ludzkie zmĂŞczenie nieraz powodowaÂły jakieÂś niedoskonaÂłoÂści, ale strona dziaÂła i ma kilkunastu wiernych forumowiczĂłw, ktĂłrzy starajÂą siĂŞ utrzymywaĂŚ jÂą „przy Âżyciu”. :oops:
KsiĂŞÂże Krzysztofie – BĂłg zapÂłaĂŚ za wszystko i ÂżyczĂŞ wielu Âłask BoÂżych oraz powodzenia w pracy duszpasterskiej w nastĂŞpnej parafii.

mn - 2011-08-22, 08:08

RĂłwnieÂż ÂżyczĂŞ ks. Krzysztofowi wszystkiego dobrego na dalszÂą drogĂŞ kapÂłaĂąskiego Âżycia.
gregorek - 2011-08-29, 19:36

Niech KsiĂŞdzu bÂłogosÂławi nasz Pan Jezus Chrystus ,a KrĂłlowa nasza NajÂświĂŞtsza Panna niechaj siĂŞ za KsiĂŞdzem wstawia u Niego.
Proszê wzi¹œÌ ze sobo¹ to : http://fides-et-ratio.pl/...ry-katolickiej/ ....szczególnie przydatne w czasach kryzysu Wiary.
Mam nadziejĂŞ ,Âże bĂŞdzie nas KsiÂądz odwiedzaÂł na forum.