Strona główna Parafii św. Zygmunta i św. Jadwigi Śl. w Kędzierzynie-Koźlu Forum Parafialne
Forum Parafii pw. Âśw. Zygmunta i Âśw. Jadwigi w KĂŞdzierzynie-KoÂźlu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
O wszystkim.
Autor Wiadomość
Stefan 

Wysłany: 2008-12-16, 15:31   O wszystkim.

O ministrantach, lecz bardziej pasuje napisanie tych kilku s³ów w czêœci dotycz¹cej naszej Parafii.
Bardzo siĂŞ cieszĂŞ, Âże do Liturgicznej SÂłuÂżby OÂłtarza nie brakuje chĂŞtnych. Bo to nie tylko sÂłuÂżba przy oÂłtarzu, ale takÂże sÂłuÂżba dla parafian. WspomnĂŞ tu udziaÂł i pomoc ksiĂŞÂżom w czasie odwiedzin duszpasterskich czy udziaÂł w innych posÂługach, np. w pogrzebach.
:-D :mrgreen: :lol:

I druga sprawa.
Szkoda, Âże w tak duÂżej Parafii nie mamy „dorosÂłego” chĂłru, ktĂłry umilaÂłby swoim Âśpiewem przeÂżywanie uroczystoÂści w naszej WspĂłlnocie.
:cry: :cry: :cry:

kuboleo 

Wysłany: 2008-12-26, 23:48   

Z tego co wiem to ma byĂŚ u nas schola, ale coÂś o niej nic nie sÂłychaĂŚ. KsiĂŞÂże Krzysztofie co z tÂą scholÂą?? Kiedy nam zaÂśpiewa??

figlarka 

Wysłany: 2008-12-29, 15:01   

Schola chciaÂłaby ÂśpiewaĂŚ, ale Âżeby mogÂła to robiĂŚ potrzebne sÂą osoby konsekwentne i sÂłowne, ktĂłre jeÂśli powiedzÂą ze bĂŞdÂą ÂśpiewaĂŚ i siĂŞ zapiszÂą to tak bĂŞdzie a ni po dwĂłch czy trzech tygodniach zrezygnujÂą, bo im siĂŞ znudzi lub podadzÂą jakiÂś beznadziejny powĂłd lub co gorsze nie podadzÂą go w ogĂłle, bo po co, prawda???? Mam nadziejĂŞ, Âże schola powstanie tak na serio i bĂŞdzie czĂŞÂściej ÂśpiewaÂła, i dziĂŞkujĂŞ ks. Krzysztofowi za ten pomysÂł, jest naprawdĂŞ Âświetny tak jak inne :-D

ABu 
Administrator

Wysłany: 2008-12-29, 17:55   

figlarka napisał/a:
Schola chciaÂłaby ÂśpiewaĂŚ, ale Âżeby mogÂła to robiĂŚ potrzebne sÂą osoby konsekwentne i sÂłowne (...)

I najlepiej niech jeszcze potrafiÂą ÂśpiewaĂŚ...

Stefan 

Wysłany: 2010-04-26, 10:37   

KsiĂŞÂże Krzysztofie!
GratulujĂŞ pomysÂłu z DobrÂą NowinÂą w formacie pdf!

Chaos 

Wysłany: 2010-04-26, 12:25   

A ja nie wiem jak to otworzyĂŚ :-( :oops:
moje IQ jest dzisiaj wyjÂątkowo zaspane :roll:

- Nie chce pani znaĂŚ stanu swego zdrowia?
- Wiem, jaki jest - odparÂła Weronika. - MĂłj stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje siĂŞ w mojej duszy.

Stefan 

Wysłany: 2010-04-26, 17:10   

DoœÌ proste.
W zakÂładce „Ró¿noÂści” klikamy na czwartÂą od gĂłry „PobieralniĂŞ”.
W „Pobieralni” wybieramy : 22__Gazetka-nr-294---25-04-2010r.-IV-Niedziela-Zmartwychwstania-Panskiego.pdf , klikamy i …czytamy.
MoÂżna (po otwarciu) zwiĂŞkszyĂŚ % powiĂŞkszenia np. do 100% lub wedÂług wÂłasnej potrzeby.

Chaos 

Wysłany: 2010-04-27, 09:13   

oj nie bardzo!!!Klikam i pokazuje mi siĂŞ otwĂłrz za pomocÂą.... otwieram za pomocÂą i co??i

- Nie chce pani znaĂŚ stanu swego zdrowia?
- Wiem, jaki jest - odparÂła Weronika. - MĂłj stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje siĂŞ w mojej duszy.

Stefan 

Wysłany: 2010-04-27, 11:07   

Moim zdaniem masz nieaktualnÂą wersjĂŞ Adobe Reader.
Ale na pewno moÂże Ci pomĂłc ABu.

Stefan 

Wysłany: 2010-05-03, 19:47   

No i wszystko wróci³o do normy. Og³oszenia uka¿¹ siê po czasie.
Dobra Nowina w formacie pdf nr 17/2010 (294) z 25 kwietnia 2010 r. by³a tylko pierwsz¹ jaskó³k¹, która na stronie parafialnej wiosny nie uczyni³a. Szkoda.
Szkoda teÂż, Âże ksiĂŞÂża nie czytajÂą naszych postĂłw, na odpowiedÂź lub jakÂąkolwiek wskazĂłwkĂŞ w jednym z tematĂłw czekamy juÂż tydzieĂą.
:-( :oops:

Ks. Krzysztof 

Wysłany: 2010-05-04, 13:29   

1) ksiĂŞÂża czytajÂą posty.
2) jak ogÂłoszenia tak i gazetka bĂŞdÂą siĂŞ ukazywaÂły po niedzieli a nie w niedzielĂŞ
3) wiosna wÂłaÂśnie zawitaÂła wiĂŞc troszkĂŞ optymizmu
4) i cierpliwoÂści
5) Przepraszam, ¿e nie zawsze jest wszystko na czas, mam te¿ inne zajêcia i obowi¹zki, a czasem po prostu chcê pojechaÌ odwiedziÌ mamusiê - i chyba siê ka¿dy zgodzi ¿e to wa¿niejsze ni¹ chwilka spóŸnienia z zamieszczeniem og³oszeù.
6) ÂżyczĂŞ miÂłej lektury!!!
:)

Stefan 

Wysłany: 2010-05-04, 21:27   

ProszĂŞ KsiĂŞdza Krzysztofa, chodzi o to, Âże KsiÂądz sam robi wszystko, a wystarczyÂłoby, aby jeszcze jedna osoba mogÂła w niedzielĂŞ wieczorem lub w poniedziaÂłek rano umieÂściĂŚ DobrÂą NowinĂŞ na naszej stronie (w zastĂŞpstwie lub na zmianĂŞ).
JeÂżeli Dobra Nowina ukaÂże siĂŞ we wtorek lub ÂśrodĂŞ, to prawie poÂłowa zawartych w niej informacji bĂŞdzie juÂż nieaktualnych.
Na niektĂłre wÂątpliwoÂści w naszych dyskusjach mogÂą przecieÂż odpowiadaĂŚ takÂże pozostali ksiĂŞÂża.
MoÂże zbyt pesymistycznie podszedÂłem w poprzednim wpisie do tego wszystkiego, przepraszam.
ChoÌ maj rozpocz¹³ nam siê na mokro, to jestem optymist¹, ¿e bêdzie coraz cieplej, byle do lata.
:-D

Ks. Krzysztof 

Wysłany: 2010-05-05, 18:44   

Zgadzam siĂŞ Âże moÂżna poszerzyĂŚ krÂąg wpisujÂących i odpowiadajÂących, jednak to juÂż osobista decyzja ksiĂŞÂży i ja nie chcĂŞ na niÂą wpÂływaĂŚ. Co do zamieszczania "Dobrej Nowiny" na stronie, trudno to zrobiĂŚ komu innemu, jeÂśli ja redagujĂŞ gazetkĂŞ i jest ona na moim komputerze, jeÂśli mam jÂą komuÂś przesyÂłaĂŚ by ten ktoÂś jÂą zamieÂściÂł to poÂświĂŞcajÂą parĂŞ minut wiĂŞcej czasu zamieszczĂŞ jÂą sam. StÂąd brak moÂżliwoÂści zamieszczania tych informacji przez innych. Poza tym jest jeszcze inna kwestia, jeÂśli bĂŞdzie kilka osĂłb odpowiedzialnych za stronĂŞ, bojĂŞ siĂŞ Âże nie bĂŞdzie na niej wcale aktualnoÂści, gdyÂż kaÂżdy bĂŞdzie myÂślaÂł Âże kto inny to zrobiÂł.

GazetkĂŞ i ogÂłoszenia umieszczam dopiero po niedzieli, aby zmotywowaĂŚ ludzi do sÂłuchania i zabierania tego co juÂż wydrukowane.

lena 

Wysłany: 2010-08-30, 17:43   

A czemuÂż to ogÂłoszenia parafialne sÂą nieaktualne????

Odpowiedz do tematu