Strona główna Parafii św. Zygmunta i św. Jadwigi Śl. w Kędzierzynie-Koźlu Forum Parafialne
Forum Parafii pw. Âśw. Zygmunta i Âśw. Jadwigi w KĂŞdzierzynie-KoÂźlu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rekolekcje!
Autor Wiadomość
Ks. Krzysztof 

Wysłany: 2009-03-22, 13:43   Rekolekcje!

Zapraszam do podzielenia siĂŞ refleksjami zwiÂązanymi z tegorocznymi rekolekcjami. Co siĂŞ Ci podoba, co nie, o czym chciaÂłbyÂś usÂłyszeĂŚ, czego uwaÂżasz Âże powinno siĂŞ unikaĂŚ w kazaniach, jakie kazanie, nauka wywarÂły na Tobie wraÂżenie i pozostanie Ci w pamiĂŞci i co szczegĂłlnego ci siĂŞ podobaÂło.

kostka 

Wysłany: 2009-04-04, 19:38   

UwaÂżam, Âże rekolekcje wielkopostne byÂły dobrze przygotowane a wygÂłoszone nauki bardzo mi siĂŞ podobaÂły.MyÂślĂŞ,Âże bĂŞdĂŞ pamiĂŞtaÂła naukĂŞ o wychowaniu dzieci,o miÂłoÂści, o wolnoÂści.MyÂślÂą przewodniÂą dla mnie byÂło: nauczyĂŚ dziecko racjonalnie myÂśleĂŚ i mÂądrze kochaĂŚ. Mam jednak jeden maÂły postulat : po co dzieliĂŚ ludzi na grupy-osobno kobiety i osobno mĂŞÂżczyÂźni- jeÂśli potem wygÂłasza siĂŞ rewelacyjnÂą naukĂŞ o wychowaniu dziecka? PrzecieÂż nie tylko kobiety wychowujÂą a mĂŞÂżom i ojcom bardzo by siĂŞ przydaÂły przedstawione myÂśli.UwaÂżam,Âże moÂżna by podzieliĂŚ ludzi inaczej- nauka dla rodzicĂłw (takich nauk bardzo brakuje) a potem dodatkowe nauki tematyczne np. o miÂłoÂści, i inne. Oby nastĂŞpne rekolekcje byÂły rĂłwnieÂż na takim lub wyÂższym poziomie! Pozdrawiam.

figlarka 

Wysłany: 2009-04-05, 00:03   

Rekolekcje by³y dla mnie niesamowita szko³¹ nowego spojrzenia na œwiat i na otaczaj¹cych mnie ludzi. S³owa ojców wdar³y siê we mnie i na pewno zostawi³y trwa³y znak w moim wnêtrzu. Jestem bardzo szczêœliwa. Po tegorocznych rekolekcjach wysz³am odbudowana, pe³na nadziei,optymizmu,nowej wiary i mi³oœci do Boga i drugiego cz³owieka. Czasem ciê¿ko jest ¿yÌ,ale kiedy mamy trwa³y fundament to wszytko mozemy pokonaÌ, bo czasem wystarczy jedno s³owa,jedno spojrzenie aby odmieni³o siê czyjeœ ¿ycie,aby na jakiejœ twarzy pojawi³ siê uœmiech. Czasem wystarczy powiedzieÌ komuœ ¿e siê go kocha,schowaÌ swoj¹ ambicjê do kieszeni,a wtedy wszytko moze obraÌ inn¹ postaÌ rzeczy. Jeœli wierzymy i na prawdê wierzymy w to,ze Bóg moze coœ odmieniÌ w anszym ¿yciu to tak siê dzieje. Poprzez te rekolekcje dozna³am cudu i po raz kolejny przekona³am siê jak ogromn¹ si³¹ jest wiara!
BĂłg zapÂłaĂŚ wszystkim za wszytko
:*

Chaos 

Wysłany: 2009-04-06, 06:52   

Dla mnie tegoroczne Rekolekcje nie przyniosÂły owocĂłw :-( Nie potrafiÂłam sie otworzyĂŚ .....

- Nie chce pani znaĂŚ stanu swego zdrowia?
- Wiem, jaki jest - odparÂła Weronika. - MĂłj stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje siĂŞ w mojej duszy.

figlarka 

Wysłany: 2009-04-10, 14:51   

Rekolekcje mogÂą dopiero wydaĂŚ owoce z czasem nie musi to przecieÂż nastÂąpiĂŚ od razu, sÂłowa na pewno wdarÂły siĂŞ w twoje serce i nawet jeÂśli myÂślisz,Âże nie ma owocĂłw to one na pewno sÂą tylko ich moÂżesz na razie nie widzieĂŚ.
BÂądÂź cierpliwa

Pozdrawiam:)
:*

Chaos 

Wysłany: 2009-04-10, 19:46   

OwocĂłw nie bĂŞdzie bo ziarno nie zasiane........

- Nie chce pani znaĂŚ stanu swego zdrowia?
- Wiem, jaki jest - odparÂła Weronika. - MĂłj stan to nie to, co widzicie w moim ciele, ale to, co dzieje siĂŞ w mojej duszy.

Odpowiedz do tematu