Jak Wam siĂŞ podoba 'nowa odsÂłona' strony parafialnej? |
Autor |
Wiadomość |
ABu
Administrator
Wiek: 46 Dołączył: 18 Lut 2008 Posty: 82 Skąd: KĂŞdzierzyn-KoÂźle
|
Wysłany: 2008-03-25, 14:10 Jak Wam siĂŞ podoba 'nowa odsÂłona' strony parafialnej?
|
|
|
No to mo¿e ¿eby trochê 'rozkrêciÌ' dyskusjê proponujê temat strony parafialnej. Troszkê siê zmieni³a, mam nadziejê na lepsze. Piszcie, co Wam siê w niej podoba, a co nie podoba. Testujcie ze wszystkich stron. Czêsto bywa tak, ¿e autorzy po d³ugotrwa³ych testach nie widz¹ b³êdów a zwyk³y u¿ytkownik po 10 sekundach powie co jest nie tak...
Krytykujcie bez litoÂści :) |
|
|
|
 |
ABu
Administrator
|
Wysłany: 2008-04-04, 09:37
|
|
|
No jak juÂż nikt nie chce mĂłwiĂŚ to moÂże ja zacznĂŞ: wiecie, Âże to najprawdopodobniej pierwsza strona w wojewĂłdztwie, ktĂłra ma prawdziwÂą wersjĂŞ dla niedowidzÂących? Nie mĂłwiĂŞ tutaj o powiĂŞkszaniu literek, bo to potrafi kaÂżdy, ale chodzi o dopasowanie kontrastu, linkĂłw. a przede wszystkim o to, Âżeby niedowidzÂący Âłatwo mĂłgÂł zauwaÂżyĂŚ, Âże taka wersja istnieje.
SprawdÂźcie sobie, jak to wyglÂąda na stronach np. urzĂŞdowych i porĂłwnajcie z naszÂą.
SwojÂą drogÂą - trochĂŞ wstyd, Âże to my musimy uczyĂŚ urzĂŞdy jak strona dla niedowidzÂących powinna wyglÂądaĂŚ...
PS. Warto byÂłoby trochĂŞ sprawĂŞ nagÂłoÂśniĂŚ, bo potem bĂŞdzie tak, jak np. z jaskiniÂą solnÂą - w KoÂźlu dziaÂłaÂła juÂż od roku, a w gazetach pisali o pierwszej w wojewĂłdztwie jaskini, ktĂłra dopiero otwieraÂła siĂŞ w Opolu... |
|
|
|
 |
keira
|
Wysłany: 2008-04-04, 13:35
|
|
|
MoÂże i ja coÂś na ten temat napiszĂŞ.
Wersja dla niedowidzÂących jest na pewno plusem.
Pod wzglĂŞdem graficznym strona bardzo mi siĂŞ spodobaÂła (ale tak wyglÂądaÂła juÂż wczeÂśniej).
Co do wyglÂądu niezbyt podobajÂą mi siĂŞ na dole linki do podstron (wg. mnie psuje to trochĂŞ efekt), ale zapewne jest to uÂżyteczne w korzystaniu ze strony.
Umieszczane sÂą nowe zdjĂŞcia z uroczystoÂści, co dla mnie jest kolejnÂą zaletĂŞ.
Pod linkiem prawo kanoniczne nic siĂŞ nie znajduje, ale rozumiem, Âże to ma byĂŚ dopracowane.
W poprzedniej odsÂłonie uÂżytkownicy chĂŞtniej korzystali z ksiĂŞgi goÂści, niÂż na forum. Jednak forum jest bardziej nadajÂącym siĂŞ miejscem do tego typu dyskusji. MoÂże siĂŞ to zmieni.
OgĂłlna ocena jest zdecydowanie pozytywna. :) |
|
|
|
 |
ABu
Administrator
|
Wysłany: 2008-04-04, 13:55
|
|
|
Cytat: | Co do wyglÂądu niezbyt podobajÂą mi siĂŞ na dole linki do podstron (wg. mnie psuje to trochĂŞ efekt), ale zapewne jest to uÂżyteczne w korzystaniu ze strony. |
Niestety, takie s¹ standardy. W du¿ym uproszczeniu: je¿eli jakikolwiek link znajduje siê pod obrazkiem to trzeba zapewniÌ mu te¿ alternatywn¹ postaÌ. Chodzi o to, ¿eby nawet z wy³¹czonym wyœwietlaniem obrazków mo¿na by³o przegl¹daÌ ca³¹ stronê - wiêc masz racjê, pisz¹c o u¿ytecznoœci.
Cytat: | Pod linkiem prawo kanoniczne nic siĂŞ nie znajduje, ale rozumiem, Âże to ma byĂŚ dopracowane. |
Tak, docelowo majÂą siĂŞ tam pojawiaĂŚ ciekawostki zwiÂązane z prawem kanonicznym, przy czym nie chodzi tutaj o cytowanie ksiÂąg, tylko naprawdĂŞ interesujÂące tematy.
Cytat: | W poprzedniej odsÂłonie uÂżytkownicy chĂŞtniej korzystali z ksiĂŞgi goÂści, niÂż na forum. |
Otó¿ to. W poprzedniej wersji z ksiêgi goœci powsta³o coœ na kszta³t forum, dlatego trzeba by³o w koùcu to forum utworzyÌ. ByÌ mo¿e teraz czêœÌ osób nie pisze, bo do ksiêgi goœci informacje wpisywa³o siê banalnie prosto, a tutaj siê trzeba trochê pogimnastykowaÌ. Myœlê, ¿e z czasem to przyjdzie samo.
Czekam, aÂż na forum pojawiÂą siĂŞ studenci i osoby przebywajÂące za granicÂą, ktĂłre z racji studiĂłw czy pracy w innych miastach kontakt z parafiÂą bĂŞdÂą miaÂły jedynie tutaj. Tylko Âże do tego trzeba czasu - no i moÂże trochĂŞ reklamy. Ale i tak nie jest Âźle, dotychczasowa Âśrednia odwiedzin to blisko 90 wizyt dziennie, w soboty i niedziele jest to ponad 100 (najwiĂŞcej do tej pory: 122 wizyty).
pozdrawiam
ABu |
|
|
|
 |
gÂłos ludu
|
Wysłany: 2008-04-04, 23:23
|
|
|
MoÂże wkoĂącu nasz ukochany admin pomyÂśli, Âże ludzie nie piszÂą bo nie majÂą gdzie, chyba, Âże naszego najukochaĂąszego admina interesujÂą tylko cukierkowate pochwaÂły, achy i echy????? |
|
|
|
 |
keira
|
Wysłany: 2008-04-05, 12:42
|
|
|
gÂłos ludu napisał/a: | MoÂże wkoĂącu nasz ukochany admin pomyÂśli, Âże ludzie nie piszÂą bo nie majÂą gdzie, chyba, Âże naszego najukochaĂąszego admina interesujÂą tylko cukierkowate pochwaÂły, achy i echy????? |
MoÂżna wiedzieĂŚ czemu z twojej strony padajÂą jedynie nieuzasadnione sÂłowa krytyki ?
Skoro Admin jest beznadziejny i strona jest do niczego, napisz co Ci siĂŞ nie podoba.
Bardzo Âłatwo jest powiedzieĂŚ, Âże coÂś jest zÂłe. WytÂłumacz czym jest spowodowane Twoje niezadowolenie, przekaÂż swoje pomysÂły jeÂżeli sÂą lepsze. |
|
|
|
 |
kozlolek

|
Wysłany: 2008-04-05, 13:15
|
|
|
gÂłos ludu napisał/a: | MoÂże wkoĂącu nasz ukochany admin pomyÂśli, Âże ludzie nie piszÂą bo nie majÂą gdzie .......????? |
nie kumam a podobno nie jestem ani ÂżabÂą ani blondynkÂą |
|
|
|
 |
kozlolek

|
Wysłany: 2008-04-05, 13:23
|
|
|
keira ÂświĂŞte sÂłowa Dopowiem jeszcze wiĂŞcej - to formum to tak jak namiastka "wolnej woli" nie podoba siĂŞ to nie wchodzĂŞ! jest beznadziejne to szukam ciekawszego! Admin "beznadziejny, itp" to szukam w necie mÂądrzejszego...! |
|
|
|
 |
gÂłos ludu
|
Wysłany: 2008-04-05, 19:00
|
|
|
Masz racjĂŞ kozlolek juÂż spadam - bay - mam nadziejĂŞ, Âże choĂŚ jeden temat wymyÂśli twoja inteligentna gÂłowa, ach wczeÂśniej napisaÂłeÂś Âże nie kumasz - no nie dziwiĂŞ ci siĂŞ i popatrz uwaÂżnie do lustra moÂże jednak masz coÂś z Âżaby i blondynki - Âżegnam i pozdrawiam wszystkich forumowiczĂłw i ÂżyczĂŞ tak interesujÂących tematĂłw i odpowiedzi jak dotychczas |
|
|
|
 |
kozlolek

|
Wysłany: 2008-04-07, 12:41
|
|
|
bay, bay - gÂłosie ludu! |
|